Day 3
8:30 to 6:30

 

Status of Tungsten R&D

Potential speaker

 

 

 

8:30 
15 min

Needs and Issues for W and other Plasma Interactive Materials
Snead PFC.pptx

Snead

8:50 
25 min

Status of World Programs
W World Status Fusion Materials Workshop 2 2016.pptx

Henager

9:10 
20 min

US & Japanese Collaboration Matrices – ORNL, TITAN and PHENIX
Fusion Materials PI Meeting - Jul27- Geringer.pptx

Geringer

9:30 
20 min

Effects of Irradiation on W & W Alloys
Hu_Irradiation Effects on W.pptx

Hu

 

Materials Development

 

 

 

 

9:50 
30 min

Improving Properties of Tungsten
AMPW716m1WPres.pptx

Odette

 

 

 

10:20 
20 min

      Break

 

 

 

 

10:40 
20 min

Composite & Graded Materials
Katoh W and PFM Composite Opinion.pptx

Katoh

 

 

 

11:00 
60 min

Discussion Session

(All Participants)

 

Advanced material design strategies, composites, advanced manufacturing?

 

 

What experiments do we need?

 

 

How do we get maximum value out of experiments in progress?

 

 

How can we get greater benefit from our domestic and international collaborations?

 

 

 

 

12:00 
15 min

Tungsten Session Summary
Edmondson tungsten summary discussion

Edmondson

 

 

 

Integrated Materials Community Session

Potential speaker

Integrated Materials Community Session

 

 

 

12:15

OFES Perspective on Program Integration
Clark-OFES Overview-7-27.pptx

Clark

12:30 – 2:00

      Lunch & Poster Session

 

 

 

 

 

Integrated Materials Community Session

Potential speaker

2:00
20 min

Structural Needs and Objectives
Structural Materials R2.pptx

Kurtz

2:20
20 min

PFC Needs and Objectives
PFC talk - Doerner.pdf

Doerner

2:40 
20 min

Spanning the Gap between Structural Materials and PFC’s
Structural Mat PFC gap VGs Wed zinkle.pptx

Zinkle

3:00 
30 min

FNSF/Design Team Overview and Material R&D Needs
ORNL_FusMat_Wrksp_July2016_FESSprogram.pdf

Kessel

 

 

 

3:30 
20 min

      Break

 

 

 

 

 

Liquid PFM  R&D

 

3:50  - 40 min

Liquid Metals as Plasma Facing Components: Progress and Prospects
Jaworski_FusMat2016_vDist.pdf

Jaworski (or PPPL alternate)

4:30  - 20 min

Review of liquid metals design studies in APEX & ALPS
ALPS-APEX-NygrenFWM-27jul2016.pptx

Nygren

4:50 – 20 min

Technology development for liquid metal divertors: corrosion and Tritium retention
Snead LMD Talk.pptx

Snead/Merrill

5:10 – 30 minute

Discussion – path towards developing roadmap of critical R&D to address the limiting issues of liquid metal PFCs

 

5:45 – 15 min

Session summary of Liquid PFMs

Wirth

 

 

 

6:00 – 30 min

Closing discussion

 

 

How can we get greater benefit from our structural materials & PFC community integration?
How do we better utilize both domestic and international collaborations?
What are program elements that are missing (High heat flux testing)?
What capabilities are needed to complete research goals?

 

 

 

 

6:30

     Adjourn and move to dinner

 

7:00

Dinner