Day 5
8:30 to 2:35


8:30 
10 min

   Description of day’s activities

Clark

 

 

 

 

      Tungsten R&D

 

 

D/He in W issues

 

 8:40 
10 min

  • Pros vs cons of He induced morphologies

          PFC at ORNL-Doerner.pptx

Doerner

 8:50 
10 min

  • Predictive capabilities

          h-he discussion_modeling.pptx

Wirth

 9:00 
10 min

  • Discussion

 

 

 

 

 

Neutron/ion beam/plasma damaged W

 

 9:10 
20 min

  • Fuel retention

            H-Retention-ORNL-V3

Buchenauer

 9:20 
10 min

  • Thermomechanical properties

            ORNL PMI Workshop July 2016 - Thermomechanical Issues in W TYNAN.pdf

Tynan

 9:30 
10 min

  • Discussion

 

 

 

 

 

Response of W to plasma

 

 9:40 
10 min

  • Erosion

          JRapp_W_erosion_v3.pptx

Rapp

 9:50 
10 min

  • Migration

           FusionMaterialsWorkshop_unterberg_v3.pptx

Unterberg

10:00
10 min

  • Discussion

 

 

 

 

10:00 
20 min

Coffee Break

 

 

 

 

10:30 
60 min

Identification of near-term milestones

Group Discussion

 

 

 

11:30 
30 min

        Lunch
 MPEX presentation
JRapp_Proto-MPEX&MPEX-update.pptx

 

Rapp

 

 

 

 

Liquid PFM  R&D

 

 

Technology issues

 

12:00 
20 min

  • Corrosion

         16.07 LM Fusion Pint Loop+.pptx

Pint

12:20 
20 min

  • Fuel inventory

          Wirth for Shimada-Fuel Inventory.pptx

TBD

 

 

 

12:40 
30 min

Liquid systems talk
liquid PFC system VGs Fri zinkle.pptx

Zinkle

 

 

 

 

Deployment issues

 

1:10 
20 min

  • Flowing systems

           mAJESKI.pptx

Majeski

1:30 
20 min

  • Vapor pressure

          LMPFCs-EvapEtc-NygrenRev3aug.pdf

Nygren

 

 

 

1:50 
30 min

Identification of near-term milestones

Group Discussion

 

 

 

2:20 
15 min

Meeting wrap-up/next steps discussion

Clark

 

 

 

2:35 

Meeting Adjourned